OpenU-Kennisnet lezing Hoe vergroot je het leereffect door gebruik van beeld en geluid?

Op donderdagavond 20 juni verzorgt dr. Eliane Segers een online OpenU Kennisnet-lezing over de leereffecten van het gebruik van multimedia binnen leerstof. Belangstellenden kunnen gratis deelnemen aan deze online lezing.

OpenU-Kennisnet lezingMultimediale teksten worden steeds vaker gebruikt in de klas. Onderzoek heeft aangetoond dat het gebruik van multimedia leereffecten kan vergroten. Dit beschrijft Eliane Segers in de recente 4W Kennisnet-uitgave (Weten Wat Werkt en Waarom): Meer leren van beeld en geluid.

Mensen leren bijvoorbeeld meer van gesproken tekst met plaatjes dan van geschreven tekst met plaatjes. Dit is het zogeheten modaliteitseffect, dat een robuust effect blijkt te zijn. Op basis van vele studies zijn dan ook designprincipes voor multimedia leren ontwikkeld. Maar deze designprincipes kunnen niet zo maar één-op-één worden vertaald naar de praktijk.

In deze OpenU-Kennisnet online lezing gaat Dr Eliane Segers van de Radboud Universiteit in op onderzoek rondom het modaliteitseffect, en laat daarnaast zien hoe middels het zogenaamde toetseffect het onthouden van informatie op lange termijn versterkt wordt. Tot slot worden transfereffecten van leren in verschillende modaliteiten behandeld.

Deze online OpenU-Kennisnet lezing vindt plaats op donderdag 20 juni van 20-21 uur. Deelname is gratis, inschrijven verplicht.

Je moet geregistreerd gebruiker zijn van OpenU om je te kunnen inschrijven.

This content is published under the Attribution 3.0 Unported license.

Delen

2 reacties

  1. Een zeer interessant artikel en onderwerp. Maar…. donderdag 20 juni ben ik op kamp met mijn stageklas. Is het ook mogelijk om deze presentatie op een later tijdstip terug te zien?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

* Checkbox GDPR is verplicht

*

Ik ga akkoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.