OpenU masterclass over ICT voor ervaringsgericht en samenwerkend werkplekleren

Van 17 t/m 23 april 2013 wordt de OpenU masterclass “Hoe gebruiken we ICT om ervaringsgericht en samenwerkend werkplekleren mogelijk te maken?” gegeven. Deze online masterclass wordt verzorgd door Dr. Hans Hummel universitair hoofddocent van de Open Universiteit en lector “Werkplekleren en ICT” aan de Noordelijke Hogeschool Leeuwarden, met medewerking van onderzoekers drs. Derek Kuipers en drs. Toine van den Bogaart.

Vanuit de beroepspraktijk komen duidelijke signalen dat de integratie tussen de theorie van het leren en de praktijk van het werken beter moet. De ‘transfer’ van het in opleidingen geleerde naar de beroepssituaties moet vergroot worden. Hierbij kan ICT goed benut worden door gebruik van interactieve, authentieke taken (aangeboden via serious games), en door gezamenlijke kenniscreatie (ondersteund via communities of practice). Via deze innovatieve onderwijsmiddelen kunnen studenten meer ervaringsgericht en beter van elkaar leren over beroepssituaties, zonder de nadelen van beperkte beschikbaarheid of grote afstand te hoeven ervaren. In deze masterclass gaat expert Hans Hummel in op de huidige ontwikkelingen, en presenteren onderzoekers Derek Kuipers en Toine van den Bogaart recent onderzoek.

Voor wie?

De masterclass richt zich op docenten, opleiders, onderwijskundigen, ontwikkelaars en adviseurs van onderwijs en opleiding en op andere professionals die geïnteresseerd zijn in effectievere, efficiëntere of toegankelijkere vormen van onderwijs, leren of kennisdelen.

Deze online masterclass heeft een doorlooptijd van een week, en bestaat uit diverse leeractiviteiten zoals online discussies, opdrachten, het bestuderen van bronnen, een livesessie met een expert en live paperpresentaties. Alle activiteiten zijn online te volgen.

De masterclass start op woensdag 17 april met oriënterende leeractiviteiten, zoals een intaketoets. Op vrijdag 19 april vindt van 15.00 tot 16.00 uur de live expert sessie plaats. Na afloop hiervan blijft het forum nog enkele dagen beschikbaar voor aanvullende discussie. Op dinsdag 23 april worden van 20.00 – 21.00 uur twee verdiepende presentaties verzorgd door Derek Kuipers en Toine van den Bogaart.

De kosten voor deze masterclass bedragen 90,00 euro. Afnemers van een zogenaamd leertraject leveren hiervoor negen credits in. Je kunt ook alleen de live sessies volgen. Het volgen van live sessies is gratis (kijken, niet mee chatten). Hiervoor moet je je wel inschrijven. Je moet geregistreerd gebruiker zijn van OpenU om je te kunnen inschrijven.

This content is published under the Attribution 3.0 Unported license.

Delen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Checkbox GDPR is verplicht

*

Ik ga akkoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.