OpenU online masterclass Hoe gebruik je ICT in het onderwijs: tips & tricks?

Van 6 tot en met 12 februari 2012 vindt de door de Open Universiteit georganiseerde online masterclass ‘Hoe gebruik je ICT in het onderwijs: tips & tricks?’ plaats. Dr. Kathleen Schlussman verzorgt deze masterclass.

De maatschappij is steeds meer gedigitaliseerd en ICT is ook niet meer weg te denken. In het onderwijs daarentegen vinden we het gebruik van ICT vaak toch nog bijzonder en stellen we ook nog steeds de vraag of we ICT moeten gebruiken en zo ja, hoe dan?

Ja, waarom zouden we eigenlijk ICT gebruiken? Waarom zouden we het niet doen … is ook een vraag die we ons kunnen stellen.

In deze masterclass wordt ingegaan op het ICT-gebruik in het onderwijs, binnen en buiten de klas. ICT-gebruik bij het organiseren van het leren, het aanbieden van de leerstof, het begeleiden en het toetsen? Wat vraagt dit van de docent en wat mag een docent op dit gebied vragen van zijn of haar onderwijsinstelling? Wat moet je als docent wel doen en wat moet je zeker niet doen? Welke afspraken maak je met je studenten of leerlingen en wat kunnen zij van jou verwachten?

Aan de hand van een aantal praktische voorbeelden uit de praktijk van het onderwijs zal specifiek op deze onderwerpen worden ingezoomd.

Voor wie?

De masterclass richt zich op docenten, trainers, onderwijskundigen, ontwikkelaars, beleidsmakers en adviseurs van onderwijs en opleiding die geïnteresseerd zijn in het gebruik van ICT om (delen van) cursussen op afstand te verzorgen.

Door wie?

Kathleen SchlussmansDr. Kathleen Schlusmans, Open Universiteit expert op het gebied van afstandsleren.

Hoe?

Je kunt de masterclass online volgen via je pc. De masterclass start op maandag met een forumdiscusssie met de expert. Tijdens de live sessie van de masterclass (op vrijdag van 15.00 tot 16.00 uur) kun je via chat vragen voorleggen aan de expert. Na afloop van de live sessie van de masterclass blijft het forum nog enkele dagen beschikbaar voor aanvullende discussie.

Inschrijven

Om deel te nemen aan de masterclass schrijf je je vóór 6 februari in via OpenU.  Je dient eerst een account aan te maken. Ga daarna naar de pagina van deze masterclass, en schrijf je in.

OpenU

De masterclass maakt onderdeel uit van de reeks online masterclasses over onderwijs- en leerwetenschappen die de Open Universiteit organiseert en aanbiedt via OpenU. De masterclasses vinden elke drie weken plaats. Deelname aan de masterclasses is vooralsnog gratis.

This content is published under the Attribution 3.0 Unported license.

Delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Checkbox GDPR is verplicht

*

Ik ga akkoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.