Petje af voor het ICT team

Vanuit het onderwijs wordt regelmatig gemopperd over ICT-beheer. Ze zouden vaak te star zijn. Te veel gericht op beheersen, onvoldoende flexibel, te weinig op innovatie. Ik vind deze kritiek soms terecht, maar lang niet altijd. En wat 'we' zeker onvoldoende doen, is waardering laten merken als ICT-Beheer een bijzondere prestatie levert. En dat wil ik met deze blog post doen.

Het afgelopen weekend waren er grote problemen met de airco's van de centrale serverruimte van mijn regionaal opleidingencentrum. Tijdens het weekend werd duidelijk dat die airco's niet snel gerepareerd zouden kunnen worden. Dit zou leiden tot grote problemen met de beschikbaarheid van applicaties.

Nu stond al een verhuizing van de servers naar een extern datacenter voor deze zomervakantie gepland. Voor deze operatie waren drie dagen uitgetrokken. Na spoedoverleg is zondagochtend besloten om deze verhuizing per direct uit te voeren. Een team van twaalf medewerkers is zondagmiddag, zondagavond en zondagnacht aan de slag gegaan met de migratie.

Toen ik maandagochtend iets na 8 uur op een werk verscheen, kon ik gewoon beschikken over alle applicaties. Een puike prestatie.

Bij dezen maak ik dus een diepe buiging naar de ICT-medewerkers voor het klaren van deze klus. Als het goed is zitten zij nu aan de taart die het College van Bestuur als blijk van waardering heeft laten bezorgen.

This content is published under the Attribution 3.0 Unported license.

Delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *