Podcast waarom online onderwijs op afstand?

Sinds afgelopen voorjaar maakt Amac Onderwijs een podcast over digitalisering en onderwijs. In een aantal afleveringen willen de samenstellers Frank IJdema en Jeroen Onstenk aandacht besteden aan online onderwijs in verschillende varianten. Daarvoor hebben ze mij onlangs geïnterviewd. Het resultaat kun je nu beluisteren.

Ik kom overigens niet alleen aan het woord. Frank en Jeroen ook. En in deze editie eveneens Maurice van der Zwaan van het Griftland College. In deze editie blikken we overigens ook terug op de ervaringen met online onderwijs tijdens de coronacrisis. Zal deze crisis leiden tot onderwijsinnovatie?

Om de podcast op te nemen is gebruik gemaakt van Zencastr. Dit is een tool waarmee je met elkaar via een website kunt praten. Van elke deelnemer aan de podcast neemt Zencastr een audiotrack op.

De gesprekken met Maurice en mij zijn individueel opgenomen. We hebben dus niet op elkaar kunnen reageren. Het gesprek met mij heeft ruim een uur geduurd. Op basis hiervan hebben Frank en Jeroen eigen commentaren ingesproken en de podcast gemonteerd. Het resultaat heb ik kunnen beluisteren voordat de podcast online kwam.

Je kunt de podcast bij Amac Onderwijs beluisteren. Of hieronder:

This content is published under the Attribution 3.0 Unported license.

Delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.