Presentatie E-learning trends

Vanmiddag mocht ik tijdens een bijeenkomst van de Masteropleiding Leren en Innoveren van de Hogeschool Rotterdam een presentatie verzorgen over e-learning trends.

Omslag boek e-learning trends en ontwikkelingenIk ben begonnen met mijn brede definitie, mijn persoonlijke ervaringen als lerende, en met het verschil tussen trends, hypes en tools. Vervolgens heb ik enkele factoren geschetst die van invloed zijn op e-learning (technologische ontwikkelingen, opkomst netwerksamenleving, veranderende opvattingen over opleiden en leren).

Daarna ben ik ingegaan op een aantal trends, zoals ik ze ook samenvat in de epiloog van mijn boek ‘E-learning. Trends en ontwikkelingen’.

Het viel me op dat veel van de aanwezigen aangaven dat de meeste docenten graag aan de slag wilden met ICT en leren, maar dat processen binnen onderwijsorganisaties juist innovaties remmen. De adoptie van technology enhanced learning verloopt volgens hen daarom in een traag tempo.

Hieronder vind je mijn slides:

This content is published under the Attribution 3.0 Unported license.

Delen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

* Checkbox GDPR is verplicht

*

Ik ga akkoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.