Programma Online Educa 2023 bekend

Vlak voor het weekend is het programma van de Online Educa in Berlijn bekend geworden. Honderdnegentig sprekers uit dertig landen dragen bij aan 120 sessies waaruit deelnemers kunnen kiezen. Ik verzorg zelf een presentatie op vrijdag.

OEB banner 2023Woensdag 22 november is gereserveerd voor de pre-conferences (deels gratis, deels tegen extra betaling). Om 17.45 uur mag Inge de Waard weer een ‘battle’ begeleiden over de beste manier van leren. Dat is een leuk onderdeel van de OEB geworden.

Op donderdag 23 november start de OEB officieel met een aantal keynotes. Daarna volgen meerdere sessierondes in meerdere formats. De dag wordt afgesloten met het befaamde Online Educa Debat. De stelling luidt dit jaar: “This House Believes that the Widespread Implementation of AI in Learning Will Do More Harm than Good.” Het is nog onbekend wie deelneemt aan dit debat. En ook wie de voorzitter is. Harold Elletson, die tot nu toe alle OEB-debatten heeft voorgezeten, is namelijk onlangs onverwacht overleden.

Vrijdag de 24ste gaat de OEB verder met twee parallelle keynotes, één gericht op onderwijs en één op L&D. Daarna zijn er weer sessierondes tot laat in de middag. Ik lever om 12 uur een bijdrage aan het presentatie panel met de titel AI Tools for Reducing Teaching Workload and Enhancing Learning Outcomes.

Als je het programma scant, dan valt op dat (generatieve) AI deze editie van de OEB domineert. Er is de laatste jaren sowieso veel aandacht voor AI, maar nu al helemaal. Verleden jaar is overigens met geen woord gerept over ChatGPT. Deze toepassing is een paar dagen na editie 2022 van de OEB publiek beschikbaar gekomen.

Maar naast AI is ook veel aandacht voor zaken als ‘learning design’, professionalisering, innovatie, effectiviteit, etcetera. De beurs, met de vele stands, is verder waarschijnlijk ook weer de moeite waard.

Registeren kan hier.

This content is published under the Attribution 3.0 Unported license.

Delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *