Programma Online Educa Berlijn bekend

Het programma van de Online Educa Berlijn is vastgesteld, zo werd gisteren bekend. Een aantal zaken valt mij op.

Zo is er voor het eerst een @School Forum (waar o.a. de Nederlandse lector Guus Wijngaards aan deelneemt). Met dit forum richt men zich met name op leerkrachten uit Berlijn (de voertaal is Duits). Misschien ga ik er ook naar toe. Voor leerkrachten is de toegang gratis.

Het tweede element uit het programma, dat mij opvalt, is het Online Educa Debate. Dit debat vindt aan het slot van de eerste conferentiedag plaats. Ik vind dit dapper. Want hoewel veel congresgangers vaak vragen om meer interactie, zijn plenaire presentaties toch meestal nog het populairste comngresonderdeel. Ik vrees dat veel congresgangers donderdag 3 december om 17.45 uur eerder achter een Berliner Kindl zitten, dan in de zaal te debatteren over de vraag:


whether the increased use of technology and social software is having an adverse effect on students’ minds.


Ik wil er in elk geval naar toe (het bier komt later wel; ik houd overigens meer van een Weizen).

Het derde opvallende aspect is de veelheid aan formats. Misschien dat ik eens minder op thema ga selecteren, maar eerder op format.

Ik ben in elk geval blij dat weer in de gelegenheid ben om te gaan.

OEB09_468x60 

Btw: ik heb dankzij een perskaart gratis toegang tot dit congres. Maar als ik er niet inhoudelijk gecharmeerd van zou zijn, zou ik er niet over bloggen. 

This content is published under the Attribution 3.0 Unported license.

Delen

Een reactie

  1. Hoi Wilfred,
    Goed om te lezen dat je ook dit jaar weer naar de Online Educa gaat. Ook ik zal van de partij zijn. Ik presenteer in twee verschillende sessies en hoef deze keer geen stand te bemannen.
    Ik hoop je daar te zien!
    Hans

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Checkbox GDPR is verplicht

*

Ik ga akkoord