Technology push (Berlijn)?

Zo meteen start de eerste workshop die ik ga bijwonen (preconference; over ICT in het Nederlands hoger onderwijs). Vanochtend siteseeing gedaan. Bijzondere stad met veel littekens (Nazitijd, WOII en Koude Oorlog).

Ze hebben hier een beperkt aantal laptops ter beschikking (draadloos Internet, gesponsord door Cisco). Vier doen het er niet van. Ik hoop niet dat we ons weer gaan focussen op technologie….

Gisteren in de trein gesproken over ervaringen met elektronische leeromgevingen. Twee reisgenoten hadden negatieve ervaringen met Netschool, een elo waarover ik tot nu toe alleen maar lovende woorden hoor.

Hun klachten hadden te maken met een gebrek aan stabiliteit, een gebruikersonvriendelijke interface en complex in gebruik zodat datgene wat er ‘ in’ zit, er (nog?) niet uitkomt. Jammer. Tot nu toe gebruiken docenten het op die school met name om documenten te ontsluiten.

Verder in de trein een demo gezien van een tablet, gecombineerd met GPRS (snel draadloos Internetten vanuit de trein). Boeiend. Zo’n tablet heeft als elektronisch kladblok met veel extra mogelijkheden (en erg compact, licht en toch krachtig) echt mogelijkheden voor mobiel leren (m-learning).
Volgens mij meer dan een ‘boy toy’.

Wordt vervolgd…

This content is published under the Attribution 3.0 Unported license.

Delen

Een reactie

  1. Wilfred, goed te zien dat je in Berlijn bent en ook nog online kunt zijn.
    Ben benieuwd wat voor toepassingen je ziet voor M-learning. Dit is mijns inziens wel echt een voorbeeld van technologypush. Mobiel en I-mode zijn bij een bepaalde generatie al gemeengoed geworden. Dat druppelt dan wat later door in het onderwijs. Met tools als die tablets is dat wellicht ook het geval. Misschien heeft Sinterklaas ook wel een partij tablets aangeschaft…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Checkbox GDPR is verplicht

*

Ik ga akkoord