Thema’s en eerste sprekers Next Learning 2020 bekend

Op 7 april 2020 vindt de volgende editie van Next Learning plaats. Dit is één van de vier conferenties die ik probeer jaarlijks bij te wonen. Vandaag zijn de eerste sprekers bekend geworden. Verleden week heeft de organisatie de eerste thema’s aangekondigd.

De thema’s zijn:

  • Learning Experience Design. Over het ontwerpen van rijke leerervaringen.
  • Business Performance. Binnen arbeidsorganisaties gaat niet om leren als doel, maar om het verbeteren van het werk.
  • People and Agility. We vragen steeds meer van onze mensen. Wat is nodig voor een gezonde balans?
  • Smart Learning. Hoe benut je technologie om het leren en werken slimmer te maken?

Sprekers zijn onder meer:

  • Regan Kirk van Growth Tribe
  • Miriam Boer, manager Antoni van Leeuwenhoek Academie
  • Guus van Deelen, adviseur op het gebied van Learning & Development

Dagvoorzitter is Donatello Piras (een sterk voorzitter, is mijn ervaring).

De Next Learning is een prima ontmoetingsplaats op het gebied van leren en ontwikkelen, opleiden, en technology enhanced learning. De werkvormen zijn zeer afwisselend. De bijdragen zetten je aan het denken, ook als je het lang niet altijd met sprekers eens bent. De ‘play ground’ biedt goed zicht op het scala aan aanbieders op het gebied van ‘next learning’ dat ons land rijk is.

Ik ga er graag naar toe. Naast de Online Educa, de Onderwijsdagen van SURF en de jaarlijkse conferentie van het Consortium voor Innovatie, is de Next Learning de ‘gebeurtenis’ waar ik elk jaar naar toe probeer te gaan.

Disclaimer: ik ben al vele jaren (onbezoldigd) lid van de programmaraad van de Next Learning. Omdat ik enthousiast ben over deze bijeenkomst. Het brainstormen over opzet en inhoud is ook altijd zeer inspirerend.

This content is published under the Attribution 3.0 Unported license.

Delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.