Thema’s en eerste sprekers Next Learning 2022 bekend

Op 11 april 2022 vindt de komende editie van de Next Learning plaats. De thema’s en eerste sprekers zijn inmiddels bekend. Vanaf januari kun je als deelnemer al meedoen met online sessies.

Next Learning 2022De Next Learning is toch wel hèt congres in Nederland voor professionals die zich bezig houden met leren en ontwikkelen (L&D). Editie 2022 vindt wederom in Den Bosch plaats, en wel op 11 april. Deelnemers kunnen vanaf januari echter al participeren in interactieve online sessies en met en van elkaar leren.

De thema’s van dit jaar zijn:

  • Upskilling en reskilling (over het ontwikkelen van de cognitieve, interpersoonlijke, digitale vaardigheden).
  • Learning in the flow of work. Over leren zo veel mogelijk tijdens werk en leren organiseren op de werkplek.
  • Blend your design. Over het toepassen van de juiste mix van ontwerpmethodes en leervormen.
  • Data en evaluatie. Over de kansen van data voor leren en ontwikkelen voor het evalueren en verbeteren van je leerstrategie, leerrendement, leerproces en “personalisatie”.

Hoewel de titels van de thema’s anders doen vermoeden, is de Next Learning een Nederlandstalig evenement (ook al kunnen er Engelstalige sprekers zijn).

Sprekers zijn onder meer Katja Schipperheijn en Jürgen Tanghe. Katja is o.a. auteur van The Learnscape Leren als zuurstof voor de wendbare organisatie. Dit boek ligt op mijn stapeltje te lezen boeken. Jürgen gaat met de deelnemers leerervaringen op basis van ‘design thinking’ ontwerpen.

Je kunt je inschrijven voor het volledig programma, alleen voor de online sessies of alleen toegang krijgen tot de uitgebreide beurs (playground).

Meer informatie aan aanmelden?

Nota bene: ik schrijf maandelijks in opdracht van de organisatie een editie van de Learning Correspondent. Deze uitgave belicht een specifiek thema over leren en opleiden gebaseerd op (praktijk)onderzoek met achtergronden en handreikingen. Daarnaast denk ik onbezoldigd mee over opzet en inhoud van de Next Learning.

This content is published under the Attribution 3.0 Unported license.

Delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Checkbox GDPR is verplicht

*

Ik ga akkoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.