Tien manieren om online leren leerzaam te laten zijn

10 Ways to Make Online Learning Work” (pdf) is een bondig rapport dat tien manieren samenvat die er toe kunnen bijdragen dat online leren kan leiden tot goede leerresultaten.

Het rapport is opgesteld door de voormalige (Democratische en Republikeinse) directeuren van het Office of Educational Technology in het Amerikaanse Ministerie van Onderwijs en gepubliceerd door de “COVID Collaborative”, waar diverse Amerikaanse onderwijsorganisaties toe behoren.

Elk onderwerp geeft advies dat onderbouwd wordt met gegevens en feiten, inclusief voorbeelden van succesvolle benaderingen door scholen. De samenstellers gaan ervan uit dat online leren ook na de coronacrisis een blijvertje zal blijken te zijn.

De tien manieren zijn in een notendop:

  1. Verbind alle lerenden (over internettoegang, kwalitatief goede apparaten en technische ondersteuning).
  2. Ondersteun docenten met name ten aanzien van de manier waarop lerenden online kunnen worden betrokken, authentieke beoordelingen kunnen worden uitgevoerd, lerenden met speciale leerbehoeften kunnen worden ondersteund en de ontwikkeling van lerenden kan worden beoordeeld.
  3. Breng online programma’s in lijn met standaarden voor kwaliteitszorg. Dit heeft onder meer te maken met het ontwerp van de cursus.
  4. Denk opnieuw na over hoe je de instructietijd wilt gebruiken (o.a. de combinatie van asynchroon en synchroon online leren).
  5. Bevorder connecties en relaties. Om persoonlijke relaties in een online omgeving te bevorderen, zorgen sommige scholen er bijvoorbeeld voor dat elke lerende minstens één keer per dag live contact heeft met een  volwassene.
  6. Beoordeel leerbehoeften. Hierbij speelt continue feedback een belangrijke rol.
  7. Identificeer welke lerenden niet worden bereikt.
  8. Ondersteun specifieke doelgroepen.
  9. Zorg voor continuïteit van de dienstverlening aan de zorg voor het hele kind. Onderwijsinstellingen zorgen in de VS ook vaak voor maaltijden.
  10. Maak gebruik van de crisis om een beter onderwijssysteem te bouwen.

This content is published under the Attribution 3.0 Unported license.

Delen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Checkbox GDPR is verplicht

*

Ik ga akkoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.