Video visuele didactische content en sociale media in het MBO

Het is belangrijk om binnen het middelbaar beroepsonderwijs ‘visuele’ content en sociale media te gebruiken. Dat is de boodschap van een voorlichtingsfilm die Sophie Koster als afstudeerproject heeft gemaakt.

Kort voor de zomervakantie ben ik geïnterviewd door HBO-studente Sophie Koster, die in opdracht van ROCmedia (onderdeel van ROC van Amsterdam) een voorlichtingsfilm moest maken over ‘visuele didactische content’ en sociale media in het MBO. Hieronder vind je het eindresultaat.

Visuele didactische content in het mbo from Sophie Koster on Vimeo.

Er is ook een trailer beschikbaar.

Redenen om ‘visuele’ content en sociale media binnen het onderwijs te gebruiken zijn samenvattend:

  • Je sluit beter aan bij de wijze waarop de doelgroep gebruik maakt van nieuwe technologie.
  • Vanwege de krachtige didactische eigenschappen.

Ik vind het een leuke film geworden. De afwisseling tussen interviews, stellingen (en de wijze waarop Sophie die presenteert) en illustraties spreekt me erg aan. Het geluid is helaas van wat mindere kwaliteit (behalve als ik aan het woord ben).

Ik houd er zelf niet zo van om mensen in ‘generaties’ in te delen op basis van o.a. hun mediagebruik. Volgens mij ligt dat allemaal genuanceerder. Dat blijkt ook deels uit de reacties op de gebruikte stellingen. Maar voor het overige spreken opbouw en inhoud mij erg aan. En dat heb ik Sophie ook laten weten.

This content is published under the Attribution 3.0 Unported license.

Delen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Checkbox GDPR is verplicht

*

Ik ga akkoord