Vijftien jaar bloggen

Volgens ‘LinkedIn’ was ik al een paar dagen geleden vijftien jaar ‘werkzaam’ bij www.wilfredrubens.com. Maar het is toch echt vandaag exact vijftien jaar geleden dat ik met bloggen begonnen ben.

Ik ben destijds gestart met bloggen omdat ik aan den lijve wilde ervaren wat dit destijds nieuwe medium zou kunnen betekenen. Ik vond het toen al heel leuk om online te schrijven en informatie te delen. Ik had toen al ervaring met elektronische nieuwsbrieven. Voor BVEnet publiceerde ik eind jaren negentig al korte berichten over ICT in het onderwijs. Weblogtechnologie maakte het publiceren van ‘user generated content’ veel eenvoudiger.

Ik ben begonnen met het attenderen op interessante bijdragen. Al snel besloot ik Engels- en Duitstalige bijdragen toegankelijk te maken. Ook wilde ik waarde toevoegen door bijdragen te verbinden en te becommentariëren.

Vijftien jaar geleden had ik niet kunnen vermoeden dat ik zo veel te danken zou hebben aan deze beslissing. Mijn weblog is belangrijkste leermiddel (verwerken van informatie, reflecteren, verbinden, archiveren). Ik heb dankzij mijn blog heel veel mensen leren kennen. 

Dankzij mijn weblog heb ik een boek geschreven. Veel door mij geschreven artikelen en hoofdstukken zijn ook grotendeels gebaseerd op blogposts. Hetzelfde geldt voor presentaties en adviezen. Sinds ik werkzaam ben als zelfstandig adviseur, is mijn weblog mijn belangrijkste middel om me mee te profileren.

Inclusief dit bericht heb ik 7036 berichten en 22 pagina’s gepubliceerd. Ik heb 7052 reacties op mijn weblog ontvangen. De laatste maanden reageren lezers vooral via LinkedIn.

This content is published under the Attribution 3.0 Unported license.

Wilfred Rubens (1964) currently works as an independent consultant, project leader, blogger and teacher in the field of technology enhanced learning. He leads innovative projects, he provides advice, keynotes, presentations, workshops and classes about technology enhanced learning. Wilfred has been professionally involved in e-learning for more than 20 years. For more than 15 years he blogs about ICT and learning. He is (co-)author of a book about elearning trends and developments (in Dutch), and a book about social learning. Wilfred is also one of the editors of the Dutch portal e-learning.nl, member of the advisory board of the anual Dutch Next Learning conference and member of the advisory board of the ONLINE EDUCA BERLIN. wilfred@wilfredrubens.com http://www.wilfredrubens.com

Tags: ,
4 reacties op “Vijftien jaar bloggen
  1. Karin Winters schreef:

    Gefeliciteerd!! Echt bewondering voor je discipline ook. Mooi dat je de relatie leren en bloggen blijft leggen. Ooit ga ik dat onderzoeken 🙂 Dank voor al jouw blogposts die mij aan het lezen en soms aan het denken zetten

  2. Rob Alberts schreef:

    Feliciterende groet,

  3. Gefeliciteerd, erg knap hoe jij het ritme volhoudt!

  4. Patty schreef:

    Wat geweldig, zolang al aan het bloggen. Er zijn er maar weinig die het zolang volhouden. Gefeliciteerd.

Top

%d bloggers liken dit: