Wat zijn mijn verwachtingen bij de OEB? #OEB19

Ik ben nu met de ICE vanuit Düsseldorf onderweg naar Berlijn, naar editie 2019 van de OEB. Een mooi moment om eens stil te staan bij mijn verwachtingen?

  • Ik verwacht dit jaar veel aandacht voor onder meer AI en leren, blockchain en leren, design thinking en Learning Experience Platforms (die ik verleden jaar tijdens de OEB heb gemist). Verder hoop ik ook de nodige kritische geluiden te horen ten aanzien van ontwikkelingen zoals “digital surveillance” (vanuit ethisch perspectief).
  • Ik verwacht nieuwe professionals op het gebied van technology enhanced learning te ontmoeten, en ook oude bekenden tegen te komen. Dat begint vanavond tijdens de Speakers Reception. Ik maak dan -als het goed is- kennis met de sprekers van de sessie die ik donderdag mag voorzitten. Donderdagavond heb ik bovendien weer een etentje georganiseerd (we zijn met z’n zevenen). Verder heb ik een aantal afspraken gemaakt om bij te praten. Spontane ontmoetingen zijn er ook altijd.
  • Donderdagochtend start de OEB met een aantal opvallende sprekers. Wei Cui is mede-oprichter van het Chinese Squirrel AI. Dit bedrijf past een vergaande vorm van AI toe binnen hun omgeving. Ik heb eerder over dit initiatief geschreven. Ik vermoed dat men nu voet aan de grond probeert te krijgen in Europa (vandaar hun prominente aanwezigheid tijdens de OEB). Een andere spreker is Audrey Waters. Zij is juist zeer kritisch over een aantal ontwikkelingen op het gebied van technology enhanced learning. Ik volg haar al diverse jaren. Kruisen de sprekers de degens of sparen zij elkaar?
  • Aansluitend mag ik de sessie Powering Up the Effectiveness of Blended Learning voorzitten. Vier sprekers delen hun praktijkervaringen, en geleerde lessen. Daarover gaan zij ook in gesprek met de zaal.
  • Ik twijfel nog waar ik na de lunch naar toe zal gaan. Er valt veel te kiezen.
  • Ik kijk zoals altijd uit naar het Online Educa Debat. ‘This House Believes That an Obsession with Economics Is Harming Education and Undermining the Skills We Need for the Future‘ Met een flinke Nederlandse inbreng.
  • Op vrijdagochtend kun je naar een sessie gericht op onderwijs of gericht op L&D. Beiden lijken me erg de moeite waard.
  • Verder heb ik me die dag nog niet georiënteerd op sessies. Ik wil in elk geval de beurs ook uitgebreider bezoeken. Wat valt me dit keer op? Welke toepassingen van nieuwe leertechnologie zie ik? Welke aanbieders ken ik nog niet? Welke aanbieders ontbreken dit jaar? Dat ik veel toepassingen van Augmented en Virtual Reality zal zien, ligt voor de hand. Maar kom ik ook een voor het Nederlandse taalgebied relevante AI-applicatie tegen die in staat is essays en open vragen (semi-)automatisch te beoordelen?

Ik heb er in elk geval weer veel zin in. Verslagen volgen.

This content is published under the Attribution 3.0 Unported license.

Delen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Checkbox GDPR is verplicht

*

Ik ga akkoord