Zadkine, Techniek College Rotterdam en VAVO Rijnmond College gaan hun leermanagementsysteem aanbesteden

Deze Rotterdamse onderwijsinstellingen willen innovatief en flexibel (beroeps)onderwijs verzorgen. Een kwalitatief hoogstaande en gebruikersvriendelijke digitale leeromgeving (DLO) is daarbij een noodzakelijke faciliteit voor het ondersteunen van face-to-face onderwijs, het verzorgen van blended learning en volledig online leren. Een leermanagement systeem (LMS) vormt het hart van de DLO.

Een DLO is bestaat uit een samenhangend geheel aan applicaties die met elkaar geïntegreerd zijn (dankzij standaarden en specificaties), met een LMS als kern.

Techniek College Rotterdam is een samenwerkingsschool van Albeda en Zadkine. VAVO Rijnmond College is ook een samenwerkingsverband van deze twee regionale opleidingencentra. Deze scholen maken gebruik van de IT-voorzieningen van Zadkine.

Een tijd geleden is besloten om het LMS opnieuw aan te besteden en vandaar uit een DLO te realiseren. Ik fungeer daarbij als programmamanager.

Op dit moment zijn we bezig de Europese aanbesteding voor te bereiden. Dat doen we onder meer via:

  • Dialoogsessies met docenten over het programma van eisen.
  • Sessies met studenten waarin we met studenten spreken over hun verwachtingen ten aanzien van een DLO.
  • Online referentiebezoeken bij andere MBO-instellingen (welke keuzes hebben zij gemaakt?).
  • Het opstellen van een beoordelings- en gunningsprocedure.

Binnenkort hopen we de aanbesteding via Tendernet te publiceren. Leveranciers doen er dus goed aan Tendernet in de gaten te houden. Ik zal de publicatie van de aanbestedingsdocumentatie ook op mijn blog aankondigen.

This content is published under the Attribution 3.0 Unported license.

Delen

7 reacties

  1. Interessant om te lezen. Veel succes met alle voorbereidingen. Ik mis in de opsomming met voorbereidingsacties dialoogsessies met leveranciers. Is dat ook iets wat nog op de planning staat? We houden ons aanbevolen!
    En wellicht nog van nut: wij hebben in maart jl. een online Masterclass aanbesteden LMS georganiseerd bestaande uit vier korte kennissessies, met elke keer het thema belicht vanuit een andere invalshoek: aanbestedingsadviseur, aanbestedende partij (ROC Midden Nederland), leverancier en accountant. Als jullie interesse hebben, dan hoor ik dat graag en voorzie ik jullie van de opnames. Ik beloof, geen itslearning promotie :-).

  2. Dialoogsessies met leveranciers staan niet op de planning. Ik ken veel LMS-en en we halen veel info op bij andere mbo-instellingen. Ik ben op zich wel geïnteresseerd in de opnames. Je mag een link sturen naar wilfred@wilfredrubens.com.

  3. Dag Eus, ik heb even je blog gelezen, maar kom itslearning niet tegen in je stuk. Ik denk dat de migratie van ieder LMS naar een ander LMS lastig is en dat je daar op veel manieren mee kom kan gaan. Overigens, als de voorkeur van gebruikers naar Blackboard uitgaat, moet Blackboard natuurlijk wel inschrijven op een aanbesteding om die te kunnen winnen, ik ben ze weinig tegen gekomen de laatste jaren. Toch een vraagje @Wilfried, wanneer heb je itslearning voor het laatst gezien? Er verandert zoveel qua mogelijkheden, interfaces, integraties etcetera, dat een goede oriëntatie toch wel verwacht zou worden van een programmamanager. Veel succes met de aanbesteding in ieder geval!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *