Netwerken met studiegenoten via LinkedIn (#in)

20 Ways to Make the Most of LinkedIn Classmates Tool biedt twintig tips over hoe je LinkedIn kunt gebruiken voor netwerken. Aanleiding is de lancering van een functionaliteit die vooral bedoeld is voor het netwerken met alumni. De tips zijn bondig beschreven. Ik wil er daarom maar een paar uitlichten.

In de eerste plaats de tip om niet alleen te netwerken met mensen die je al (persoonlijk) kent. Deze tip heeft te maken met Marc Grannovetter's theorie van de kracht van zwakke verbanden. Je kunt juist veel leren van de vrienden van je vrienden. De auteur van het artikel legt deze connectie overigens niet. Ik pas deze theorie zelf ook toe op LinkedIn, hoewel ik veel van mijn connecties ook persoonlijk ken.

Een tweede tip heeft betrekking op het vinden van een baan. De auteur adviseert om via LinkedIn te kijken welk bedrijf in jouw omgeving veel afgestudeerden van jouw voormalige onderwijsinstelling aanneemt.

De derde tip, die ik wil bespreken, is dat je contact op kunt nemen met voormalig studiegenoten op basis van de interesses en professie die zij nu hebben.

De laatste tip is dat je vooral contact moet leggen met mensen waarmee je veel connecties gemeenschappelijk hebt.

De meeste bijdragen in dit artikel hebben vooral te maken met netwerken ten behoeve van een baan. Het kunnen leggen van contacten is ook een sterke kant van LinkedIn. Voor netwerkleren mist deze omgeving m.i. functionaliteiten. Verder moet je er natuurlijk bewust van zijn dat LinkedIn data gebruikt voor commerciële doeleinden.

This content is published under the Attribution 3.0 Unported license.

Wilfred Rubens (1964) currently works as an independent consultant, project leader, blogger and teacher in the field of technology enhanced learning. He leads innovative projects, he provides advice, keynotes, presentations, workshops and classes about technology enhanced learning. Wilfred has been professionally involved in e-learning for more than 20 years. For more than 15 years he blogs about ICT and learning. He is (co-)author of a book about elearning trends and developments (in Dutch), and a book about social learning. Wilfred is also one of the editors of the Dutch portal e-learning.nl, member of the advisory board of the anual Dutch Next Learning conference and member of the advisory board of the ONLINE EDUCA BERLIN. wilfred@wilfredrubens.com http://www.wilfredrubens.com

Tags: , ,
Top

%d bloggers liken dit: