Opnames webinars onderwijswetenschappen #moocblou

Ik verbaas me nog elke dag over de massa waardevolle informatie die online te vinden is. Ook op het gebied van onderwijs, opleiden en leren. Het afgelopen weekend stuitte ik bijvoorbeeld op een opnames van webinars op het gebied van onderwijswetenschappen.

Collega Paul Kirschner attendeerde me namelijk op Network of Academic Programs in the Learning Sciences (NAPLES). Op de website van dit netwerk vind je onder andere opnames van webinars die verzorgd zijn door Sanna Järvelä, Gerry Stahl of Pierre Dillenbourg (om enkele gevestigde namen op het gebied van onderwijswetenschappen te noemen).

Je vindt er ook Nederlandse onderwijswetenschappers zoals mijn collega’s Maarten de Laat en Saskia Brand-Gruwel.

De onderwerpen van de webinars hebben onder meer te maken met computer supported collaborative learning, neurocognitie, scaffolding, peer assessment of werkplek leren en digitale bronnen.

Een mooie bron als je je wilt verdiepen in theorieën en modellen op het gebied van onderwijskunde.

This content is published under the Attribution 3.0 Unported license.

Tags: , ,
0 comments on “Opnames webinars onderwijswetenschappen #moocblou
2 Pings/Trackbacks for "Opnames webinars onderwijswetenschappen #moocblou"
  1. […] Op de website van dit netwerk vind je onder andere opnames van webinars die verzorgd zijn door Sanna Järvelä, Gerry Stahl of Pierre Dillenbourg (om enkele gevestigde namen op het gebied van onderwijswetenschappen te noemen).  […]

  2. […] Ik verbaas me nog elke dag over de massa waardevolle informatie die online te vinden is. Ook op het gebied van onderwijs, opleiden en leren. Het afgelopen weekend stuitte ik bijvoorbeeld op een opnames van webinars op het gebied van onderwijswetenschappen.  […]

Top

%d bloggers liken dit: