Augmented reality maakt serendipity learning mogelijk

De Washington Post heeft een heel leesbaar artikel geschreven over "augmented reality" (AR). Met behulp van de camera van je mobiele telefoon kun je de fysieke wereld bekijken en via cirkels, rechthoeken en icoontjes toegang krijgen tot internetbronnen die betrekking hebben op elementen die je ziet. De WP noemt "augmented reality"


one of the Internet's hokiest promises to a mainstream audience


Door informatiebronnen ter plekke toegankelijk te maken ondersteund AR just-in-time, just-in-place en serendipity learning (toevallig leren). Je raadpleegt bronnen immers niet op een gepland moment, maar als de behoefte ontstaat. Ook weet je vooraf niet welke informatie ontsloten wordt.


Augmented Reality is op zich geen nieuwe technologie. De auteur wijst er echter terecht op dat deze toepassing toegankelijk is geworden danzij snel en draadloos internet, een hoge resolutiescherm, GPS en een kompas op je mobiele telefoon. Daarmee komt bijvoorbeeld historische informatie over je omgeving beschikbaar.


Het artikel beschrijft diverse voorbeelden van toepassingen van AR. Bijvoorbeeld van het Nederlandse product Layar dat data gebruikt uit 232 verschillende bronnen.

This content is published under the Attribution 3.0 Unported license.

Delen

4 reacties

  1. Serendipity learning: die kernwoorden zogen me hierheen. En AR – een tijdje geleden wijdde ik er ook een postje aan. Op mijn manier van een ‘leek in het vak’, welteverstaan. Niet dat ik me met Wilfred zou willen ‘meten’ …
    http://wp.me/p2KEj-1cN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.