Content maken, delen en vinden met YouDipity Author

Het Nederlandse e-learning bedrijf Three Ships enterprises bv heeft gisteren een nieuw “educatief kennisplatform” YouDipity Author gelanceerd. Hiermee kun je zelf online leerstof maken. Je kunt er ook door anderen gemaakt materiaal vinden en gebruiken. Er is een gratis basisversie, en een betaalde proversie.

De auteurtool werkt met templates. Je kiest een template en krijgt de beschikking over pagina’s. Op deze pagina’s kun je elementen zoals tekstblokken, films of geluidsfragmenten slepen. Ik moest denken aan iBooks Author van Apple. Deze templates bevatten -voor zover ik heb ik kunnen ontdekken- geen didactische structuur. Die zul je er als ontwikkelaar dus zelf in moeten aanbrengen. Content ontwikkelen op de iPad zal, gezien de gebruikte technologie, niet gaan lukken.

In de gratis versie zitten basiselementen. In de Pro-versie (4 euro per maand) beschik je ook over meer vraagtypen en meer web 2.0-elementen dan alleen YouTube. Met de Pro-versie heb je ook o.a. de mogelijkheid om ‘Dipities’ (de eindproducten) te downloaden en om e-boeken te maken. Ook beschik je over 3 GB meer opslagruimt, dan bij de gratis basisversie.

Als je eindproducten klaar hebt, kun je die delen via Facebook en Twitter, of linken vanuit elektronische leeromgevingen. Er wordt echter geen iframe-code gepresenteerd, zoals YouTube bijvoorbeeld wel doet. Dat zou een handige aanvulling zijn. In de gebruikersvoorwaarden staat niet expliciet dat de content van jouw blijft, al krijg ik die indruk wel.

De eindproducten bestaan uit eenvoudige, recht toe recht aan, elektronische leerobjecten. Wat je er in stopt, komt er ook uit. Er hangt dus veel af van de deskundigheid en creativiteit van de ontwikkelaar.

YouDipity is afgeleid van serendipity, ofwel serendipiteit (gelukkig toeval). Check dus maar eens of je toevallig stuit op interessante en bruikbare leerobjecten.

Hier vind je een voorbeeld.

This content is published under the Attribution 3.0 Unported license.

Delen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

* Checkbox GDPR is verplicht

*

Ik ga akkoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.