Edublog diner 2008

Het begint langzamerhand een traditie te worden. Aan de vooravond van de (Surf) Onderwijsdagen vindt in Utrecht al een aantal jaren een edublog diner plaats. En elk jaar nemen meer edubloggers deel. Een flink aantal reist er zelf speciaal voor naar Utrecht, zonder de Onderwijsdagen zelf te bezoeken. Dit jaar zelf helemaal uit Gent en Gent.

Elk jaar weer ontmoet je er mensen die je wel online kent, maar niet persoonlijk. Maar het begint ook een beetje op een reünie te lijken.

Het mooiste vind ik eigenlijk de totstandkoming ervan. Elk jaar werpt een (of twee) edubloggers zich op om het edublog diner te organiseren. Karin en Jeroen: bedankt! En wat leuk van die naamkaartjes. Gemaakt via Wordle, neem ik aan.

Er wordt een wiki aangemaakt waar belangstellenden zich op kunnen gegevens. Via de verschillende blogs wordt reclame gemaakt voor het etentje. Intussen regelen de organisatoren een restaurant. Daar worden overigens steeds hogere eisen aan gesteld. Niet elk restaurant kan namelijk een grote groep herbergen. Dit jaar hadden zich ongeveer 35 mensen opgegeven (die waren er trouwens niet allemaal).

Vervolgens wordt het adres van het restaurant gecommuniceerd. Aan het eind van de avond wordt de rekening gedeeld.

Het komt voor dat mensen twitteren dat ze onderweg zijn, en dat andere edubloggers dat weer oppikken.

Voor diegenen die denken dat edubloggers alleen online communiceren: de gesprekken aan tafel worden overigens 'gewoon' face-to-face gevoerd. Vanzelfsprekend gaan die gesprekken wel over onze gezamenlijke passie: bloggen (over) (ICT) (en) (leren). De gadget van de avond was de Flip (een eenvoudig te bedienen, goedkope, digitale videocamera).

This content is published under the Attribution 3.0 Unported license.

Delen

4 reacties

  1. Hoi Wilfred
    Ik stuur jou een kopie van het berichtje dat ik bij Karin Winters plaatste … Het past ook op dit plekje.
    “Jullie hebben het vast zeer gezellig gehad … Ook op deze plek mijn excuses! Ik had me er zo op verheugd van jou en de edubloggers in Lofen live te ontmoeten. Hopelijk heeft de receptionist van Lofen jou gisteravond in extremis mijn excuses nog aangeboden. Hij beloofde me aan de telefoon dat “hij zou zien wat hij kon doen”.
    Kosten die je door mijn afwezigheid hebt, wil ik uiteraard graag vergoeden. Roep maar. Ik vind het zo erg dat ik jullie allen heb moeten missen – al dat prettigs en lekkers! En mijn naamkaartje door Jeroen … Ach, ach, ach.
    Straks struin ik door jullie verslagen en zal ik met spijt in het hart jullie foto’s bekijken. En natuurlijk ook in bewondering (op)kijken naar al die leuke dames en heren in gastronomische verwenning verenigd. Er is momenteel één zinnetje dat me rechthoudt, eentje met een uitroepteken, op de Fontys-wikipagina voor de inschrijvingen: dat er volgend jaar weer een edublogdiner wordt georganiseerd! Dat stemt me hoopvol. Als ik dan tenminste nog ‘binnen’ mag … ”
    Heel leuke Onderwijsdagen ook!
    Veel groetjes – meteen aan alle edubloggers
    janien

  2. Leuk om eindelijk face-to-face te kunnen zien en horen wat de gelijkenissen met die andere Rubens zijn! Toch allebei een ‘meester’ 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *