Mijn bijdrage aan de komende CvI-conferentie

Op 29 en 30 mei 2024 vindt in Noordwijkerhout de jaarlijkse CvI-conferentie plaats. De inhoud van deze conferentie is tot stand gekomen via het ‘Voor-Scholen Door-Scholen’ concept: twintig betrokken MBO-instellingen verzorgen een programma in hun eigen workshopruimte, naast partnerorganisaties uit het mbo. Ik verzorg hier ook een bijdrage.

Spinnenweb diagramIk ben namelijk onder meer werkzaam als projectleider van de implementatie van het nieuwe leermanagementsysteem van Graafschap College, itslearning. Binnen itslearning kun je de voortgang van studenten op verschillende manieren volgen. Echter niet op het niveau van werkprocessen (zoals ‘zorgen voor een veilig pedagogisch klimaat’ of ‘oplossen van eenvoudige technische problemen’), of bekwaamheden (zoals ‘communiceren’ of ‘samenwerken’). Die wens was er wel, in de eerste plaats bij zorgopleidingen.

Binnen itslearning beschikken we sinds kort over een nieuwe functionaliteit die gebruikt kan worden om de meer ‘holistische’ ontwikkeling van studenten in kaart te brengen: de ‘Waar Sta Ik?’-functionaliteit (WSI). Deze functionaliteit hebben we als LTI-applicatie onder meer met behulp van Xerte ontwikkeld (in samenwerking met DLearning).

Studenten beoordelen zichzelf en nodigen ook anderen uit om hen te beoordelen op de ontwikkeling rond werkprocessen. Het resultaat is een spinnenweb waarmee je de ontwikkeling van studenten zichtbaar kunt maken (zie afbeelding). Het spinnenweb wordt gebruikt voor begeleidingsgesprekken. De WSI-functionaliteit kan LMS-onafhankelijk worden gebruikt.

Tijdens de komende conferentie van het Consortium voor Innovatie verzorgen Fred van der Zwet (implementatiecoördinator itslearning Zorg Welzijn & Sport) en ik een workshop over de WSI-functionaliteit. We gaan in op de aanleiding, op redenen voor het zelf ontwikkelen, en we demonstreren deze tool. Ook onderzoeken we met deelnemers de relevantie voor de eigen situatie.

Ga je ook naar de -inmiddels uitverkochte- CvI-conferentie? Kom dan op dag 2 om 14.15 uur naar ruimte Boston 14.

Ps: in het conferentieprogramma zie je ‘Graafschap College’ achter mijn naam staan. Maar ik werk nog gewoon als zelfstandig adviseur en projectleider 😉 Graafschap College is één van mijn opdrachtgevers (en een plezierige organisatie om te werken).

This content is published under the Attribution 3.0 Unported license.

Delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *