Educaching: leren via GPS (#in)

Ik kreeg net een 'a ha'-gevoel, toen ik de blog post Geocaching and Education, part 1 las. Deze bijdrage bevat een introductie in "Educaching". Nu bleek ik wel al een presentatie van Petra Fisser over dit onderwerp 'tot favoriet' op Slideshare te hebben verklaard. Op mijn blog heb ik er echter nog geen aandacht aan besteed.

Educaching is een woordcombinatie van 'education' en 'geocaching'. Bij geocaching gebruik je GPS-technologie om op zoek te gaan naar een schat. Je moet met je GPS-apparaat op zoek gaan naar een schat die op een bepaalde locatie is verstopt. Ik heb dit ooit met een oud-collega gedaan, en wel in Athene en Helsinki.

Bij Educaching pas je deze toepassing toe op leren.

The students actually seek knowledge. They are responsible for probing and discovering what they must know. It is an incredible responsibility that is incredibly fun!

Je verstopt vraagstukken of opdrachten op locaties en laat je leerlingen op zoek gaan naar die opdrachten. Als zij de opdrachten hebben gevonden, dan moeten zij deze maken en vervolgens hun kennis delen met anderen. Je kunt leerlingen bijvoorbeeld bomen leren herkennen. Voor meer informatie zie: http://www.educaching.com

Educaching heeft kenmerken van een game, van location-based learning, van ontdekkend leren en van serendipity learning. Lerenden zijn actief bezig met leerstof. Ik vermoed wel dat menigeen aan de technologie moet wennen. Ook al kun je steeds vaker ook met een smartphone geocachen.

This content is published under the Attribution 3.0 Unported license.

Delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.