Een aantal tips over drie applicaties

Ik heb de afgelopen dagen enkele nieuwe applicaties ontdekt en over een vernieuwde applicatie gelezen. ik deel mijn ervaringen graag met jullie.

Om met de laatste te beginnen: Padlet is vernieuwd. Deze applicatie kun je onder meer gebruiken voor brainwriting en het inventariseren van voorkennis (lees meer). Bij Larry Ferlazzo las ik over de mogelijkheid om audio-opnames met Padlet te maken en deze via een ‘muur’ te delen.

Dat werkt inderdaad heel makkelijk. Onderstaande afbeelding laat zien welke toepassingen je inmiddels allemaal kunt gebruiken als je een bericht op een Padlet-muur plaatst.

Toepassingen binnen Padlet

In de nieuwsbrief van Fast Moving Targets (tip!) las ik vanochtend over de applicatie Loom.

Met Loom kun je screencasts maken, video-opnames van je beeldscherm. Als je onderstaande video bekijkt, dan wordt duidelijk hoe eenvoudig deze toepassing werkt.

Er zijn m.i. echter twee belangrijke beperkingen:

  • Je hebt persé Google Chrome nodig. Ik gebruik sinds een tijd bewust Firefox (om minder afhankelijk te zijn van de digitale dataslurpende oligarch).
  • Je kunt geen onderdeel van een applicatie filmen, alleen de hele applicatie. Ik gebruik bij presentatieprogramma’s altijd een deel van de applicatie.

Verder valt me op dat ze schrijven zich nu nog niet bezig te houden met de discussie over gratis en betaalde versies.
Ik houd voorlopig noig maar vast aan Screencast-O-Matic.

De derde applicatie is dock.io. Deze applicatie werkt op basis van de blockchain technologie Ethereum.

dock.io is a decentralized data exchange protocol that lets people connect their profiles, reputations and experiences across the web with privacy and security.

Je kunt hiermee data over jezelf up to date houden en met verschillende applicaties delen. Er is een uitgebreid whitepaper beschikbaar: https://dock.io/whitepaper

dock.io is in ontwikkeling. De achterliggende gedachte vind ik de moeite waard. Wat me tegen staat is het verdienen van geld als prikkel om registraties te verwerven. Ala je bijvoorbeeld je via deze link inschrijft, verdien ik geld 😉

This content is published under the Attribution 3.0 Unported license.

Delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *