Een terugblik op de verhuizing van mijn weblog

Vlak voor de Kerst heb ik mijn weblog verhuisd van Typepad naar WordPress. Hoe is dat bevallen? Wat voor gevolgen heeft die verhuizing gehad voor het bezoek aan mijn weblog? Daar wil ik op deze eerste Paasdag kort bij stil staan.

WordPress is een zeer flexibele applicatie. Door de vele plugins en thema’s kun je deze toepassing prima naar eigen inzicht inrichten. Je hebt de mogelijkheid om je volgers op LinkedIn, Facebook en Twitter automatisch te attenderen als je een nieuwe blog post plaatst.

Op mijn iPad gebruik ik meestal Blogsy om bijdragen te schrijven. Het enige nadeel is dat Blogsy niet de mogelijkheid heeft om volgers via sociale media te attenderen op nieuwe bijdragen. Ook kun je hier geen specifieke informatie ten behoeve van search engine optimalization kwijt. Meestal publiceer ik blog posts als ‘pending’. Via de browser maak ik de bijdragen dan ‘definitief’.

Blogsy maakt het ook mogelijk om bijdragen te publiceren op verschillende weblogs. Bijvoorbeeld als je ook een congresblog via Blogger bijhoudt.

Het duurde even voordat Google mijn nieuwe weblog had geïndexeerd, en mijn ‘Pagerank’ weer op het oude niveau zat. Toch staan blog posts van mijn Typepad-blog in de lijst met zoekresultaten bij Google nog steeds boven dezelfde blog posts op mijn WordPress-blog.

Je ziet dat ook aan de statistieken. In de eerste plaats valt de forse dip op in de statistieken bij Typepad, na 19 december 2011.

 

 

 

Tegelijkertijd valt op dat mijn oude blog -die niet meer verandert- vaak nog steeds zo’n 300 pageviews per dag scoort. De meeste bezoekers komen via Google hier terecht.

Mijn nieuwe weblog wordt echter ook veelvuldig bezocht. Twitter scoort het hoogste als ‘Referrer’, Google Search komt op plek 2.

Als je het bezoek aan de twee weblogs bij elkaar optelt, dan is het bezoek over het algemeen toegenomen.

This content is published under the Attribution 3.0 Unported license.

Delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *