Een nieuwe laptop

Gisteren is het er dan eindelijk van gekomen. Ik heb een laptop aangeschaft die mijn vier jaar oude desktop gaat vervangen. De desktop kon het werken met verschillende programma’s niet meer goed aan (256 mb intern geheugen) en bovendien wilde ik meer flexibel zijn. Dat betekende dus ook dat ik dit weekend heel wat uren zoet ben (geweest) met het overzetten van bestanden en het opnieuw installeren van programma’s. Ik heb ook besloten om een desktop feed reader te gaan gebruiken. De keuze is gevallen op Feedreader 3.06. De eerste ervaringen zijn positief. Helder en overzichtelijk. Vriendelijk in gebruik. De applicatie bleek wel eigenwijs in het ordenen van mijn RSS feeds.

Ik heb ook nog overwogen om Open Office te installeren. Maar aangezien Open Office geen vervanger is voor Outlook, heb ik er toch maar van af gezien.

This content is published under the Attribution 3.0 Unported license.

Delen

4 reacties

  1. Nieuwe baas, nieuwe laptop?
    Wil je feedreader even een tijdje testen naast je online reader (bloglines?).
    Ik ben benieuwd wat zo’n reader doet als je hem een aantal dagen niet gebruikt, in verhouding tot een online reader…

  2. Intern geheugen kun je uitbreiden hoor! Mijn 6 jaar oude desktop draait trouwens nog heel vrolijk onder Linux met 256MB geheugen.
    Hoe dan ook, OpenOffice.org installeer je als GroenLinkser natuurlijk alleen al om het principe: open source & open standaarden!
    Ik weet niet precies waar je Outlook voor nodig hebt, maar als het puur om mail gaat dan lijkt Mozilla Thunderbird me het aangewezen open source-alternatief.
    Succes ermee! šŸ˜‰
    Reinout

  3. Hij verschilt daarin niet van een desktop feedreader. Zodra ik mijn RSS-reader open (newsfirex.com), synct hij met alle feeds die ik erin heb staan.
    Maar eh, welke laptop heb je gekocht?

  4. @ Willem.
    Die laptop staat los van de nieuwe baan. Bij mijn nieuwe werkgever gebruiken we in de regel desktops. En ik kan op elke desktop binnen de organisatie inloggen. Steeds krijg ik applicaties die passen bij mijn profiel, en kan ik bij ‘mijn documenten’.
    Ik zal Bloglines niet meteen afschrijven.
    @ Lucas. Het voordeel van de desk top feedreader op de laptop is dat ik ook offline (in de trein) feeds kan lezen. En wat betreft het type: het is een Asus.
    @ Reinout. Ja ik weet dat je intern geheugen kunt uitbreiden. Maar maak liever niet de kast open en ik investeer niet zo graag in een ‘oude’ desk top. Ik gebruik Outlook niet alleen voor mail, maar ook voor contactpersonen, agenda, taken. En ik heb een applicatie nodig die kan ‘praten’ met de applicatie op mijn werk en met mijn PDA. Misschien dat ik OpenOffice alsnog installeer, ook al heb ik dan twee tekstverwerkers etc. Maar ik ben persoonlijk inderdaad ook erg gecharmeerd van Open source.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *