Eerste vergadering programmacommissie congres ICT en onderwijsvernieuwing

Het laatste congres van het Consortium voor Innovatie is amper achter de rug, of de voorbereidingen de volgende conferentie zijn al weer van start gegaan. Over ongeveer een jaar vindt een nieuwe editie van het congres 'onderwijsvernieuwing en ICT' plaats. Net als ruim een jaar geleden, ben ik weer lid van de programmacommissie (dit keer ook voorzitter).

Vanmiddag is de programmacommissie voor het eerst bij elkaar gekomen. Bijzonder is dat deze commissie dit keer niet alleen bestaat uit medewerkers van ROC's en AOC's, maar dat ook twee leerlingen van het Regiocollege in deze commissie zitten (welkom Thom en Floor). We willen meer vanuit het perspectief van jongeren kijken naar het programma (dat met name voor managers, stafmedewerkers, etc is bedoeld).  Een behoorlijke uitdaging, lijkt me.

Deze middag hebben we gekeken naar de werkzaamheden van de programmacommissie, naar het thema van de conferentie, het selectieproces en de programmalijnen (en onderwerpen daarbij). In onderstaand filmpje (duur ongeveer 1,5 minuut) zie je de programmacommissie voornamelijk brainstormend in actie.

Er zal nu een call for proposals worden opgesteld. Op basis hiervan kunnen voorstellen voor sessies worden ingediend. Die voorstellen worden online beoordeeld door de programmacommissie, en bediscussieerd. Op basis hiervan worden voorstellen door de programmacommissie geselecteerd. Een leuke klus met enkele behoorlijke pieken wat betreft werklast.

This content is published under the Attribution 3.0 Unported license.

Delen

Een reactie

  1. Wat leuk dat je een stukje programmacommissievergadering op YouTube plaatste, mijnheer de voorzitter! Zo ben ik er als waarnemer ook ff bij geweest.
    Felicitaties en veel succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *