Exit Google Glass?

Google Glass werd in 2012 met veel bombarie gelanceerd. Uiteraard (?) werd ook al gauw gekeken naar educatieve toepassingsmogelijkheden. Volgens John Dvorak zal Google echter stoppen met deze bril. Maar dat betekent niet dat 'wearable computing' als trend gaat verdwijnen.

Google GlassNegatieve sociale druk zou volgens deze auteur de reden zijn dat Google Glass uit het straatbeeld aan het verdwijnen is. Mensen accepteren niet dat zij de kans lopen altijd en overal gefilmd te worden. Dragers van Google Glass blijken zelfs agressief te worden gejegend.

Op zich zou het goed nieuws zijn als mensen zich zorgen maken over mogelijke aantasting van de privacy. Mensen zouden deze zorgen vaker mogen vertalen in (geweldloos) gedrag. Eerlijk gezegd denk ik ook dat het beperkte gebruikersgemak debet is aan het verminderde enthousiasme voor deze toepassing.

Google zou nu op het punt staan de stekker uit Google Glass te trekken. Daarmee zou deze 'bril' in de imposante rij met Google-mislukkingen, zoals Google Waves, worden opgenomen.

Het illustreert wat mij betreft nogmaals het verschil tussen technologieën en trends, en trends en hypes. Mogelijk gaat de technologie en hype (Google Glass) verdwijnen. Dat geldt echter niet voor de trend van het meer draagbaar worden van ICT (wearable computing).

 

This content is published under the Attribution 3.0 Unported license.

Delen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Checkbox GDPR is verplicht

*

Ik ga akkoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.