Feiten over de Online Educa 2015 #OEB15

Zo meteen gaat editie 2015 van de Online Educa Berlijn van start. In deze bijdrage vat ik enkele opvallende feiten samen.

  • Berlijn
    Kerstsfeer proeven tijdens de Online Educa

    Er nemen zo’n 2000 deelnemers uit ongeveer 90 landen deel. De Online Educa bereikt al enkele jaren ongeveer even veel deelnemers. Het exacte aantal deelnemers is pas vrijdag 4 december bekend. Er melden zich namelijk veel deelnemers op het laatste moment aan. En niet alleen deelnemers uit Duitsland.

  • De grootste delegatie komt uit Nederland. Er nemen zelfs meer Nederlanders deel dan Duitsers. Volgens mij heeft dat twee redenen. In de eerste plaats hebben met name onderwijsinstellingen uit ons land volgens mij meer geld over voor deelname aan de OEB. Op de tweede plaats heeft SURF weer eens een reis georganiseerd naar de OEB. SURF weet m.i. vertegenwoordigers van instellingen voor hoger onderwijs goed te mobiliseren.
  • In vergelijking met verleden jaar ontbreken prominente marktspelers zoals Pearson en BlackBoard als sponsor en op de markt. Naar de redenen laat zich raden.
  • Silver sponsor is Velawoods English. Eerlijk gezegd had ik nog nooit van dit bedrijf gehoord. Ze verzorgen online taalcursussen. Er is geen gouden of platinum sponsor. Met uitzondering van de Oracle Academy zijn het vooral bedrijven van beperkte omvang die optreden als sponsor (ook al is het Amerikaanse McGraw Hill ook geen echt kleine marktpartij). Van de sponsors wil ik twee bedrijven met Nederlandse wortels met name noemen: Mediasite (by sonicfoundry) en Presentations2Go. Presentations2Go faciliteert inmiddels ook 360 graden live streaming en on-demand video, wat de authenticiteit van het gebruik van online video vergroot.
  • Er vinden de komende dagen 13 keynotes plaats, en 104 parallelle sessies (demonstraties inclusief). Meer dan 200 internationale sprekers verzorgen deze sessies. Dat betekent dat ongeveer 10% van de deelnemers ook presenteert.
  • De beurs wordt bevolkt met 79 bedrijven uit 21 landen. Ook hierbij mis ik belangrijke marktpartijen.
  • Op het eerste oog zijn er verschillende bedrijven die zich met online toetsen en beoordelen bezighouden.

This content is published under the Attribution 3.0 Unported license.

Delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *