Femke on Tour vertrekt uit Assen

We hebben net een flitsbezoek aan Assen achter de rug. Opvallend was de grote aandacht voor ‘groene’ thema’s. Zo werd gevraagd naar ons standpunt over de bio-industrie (geleidelijk afbouwen), verzette Jan Langenkam zich tegen uitbreiding van de regionale vuilverbranding en hield Femke Halsema een betoog over klimaatverandering. Zij stelde onder meer dat Nederland wellicht dijkverhoging kan betalen, maar een land als Bangladesh niet. In die zin is een actief beleid tegen klimaatverandering ook een kwestie van internationale solidariteit.

Vanuit mijn onderwijsachtergrond vond ik de presentatie van de Klassenkas ook leuk. Dit is een educatief preventieproject van het Bureau voor Levend Leren en de Assense Gemeentelijke KredietBank. Leerlingen leren er mee beter en duurzamer om te gaan met geld. GroenLinks Drenthe wil dat de provincie bevordert dat dit project in heel Drenthe wordt uitgevoerd.

Hier enkele foto’s.

Assenfans

Wat mij onder andere opvalt is dat veel mensen handtekeningen van Femke willen. En dat ze met haar op de foto willen. Mobiele telefoons en digitale camera’s maken dit natuurlijk makkelijk mogelijk.

Assenfemkekathjan

Kathalijneenjan

Jan Langenkamp: "Drenthe heeft de grootste autodichtheid van Nederland".

De stroom- en Internetvoorziening in de bus zijn trouwens niet optimaal. Dus als ik plots met bloggen stop….

This content is published under the Attribution 3.0 Unported license.

Delen

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *