Gamen in de klas

Het artikel Gaming in the classroom? geeft een heel aardig beeld van de mogelijkheden en redenen om games binnen het onderwijs te gebruiken. Er wordt ook ingegaan op weerstanden van docenten en ouders tegen gaming in het onderwijs. Interessant citaat:

   

It is a fact that a significant amount of "learning" (from the pop culture through web-based and other electronic media) occurs outside of structured schooling – a lot of which parents and teachers would prefer did not happen – and so from the perspective of a concerned adult, gaming in the classroom may be seen as part of that undesired type of "learning."

This content is published under the Attribution 3.0 Unported license.

Delen

Een reactie

  1. Ik schrijf net dat ik een boek van Marc Prensky heb ontvangen dat ingaat op de (positieve) leereffecten van games op kinderen. Het is al een tijdje beschikbaar (wellicht ken je het al en heb je het al gelezen). Ik ben heel benieuwd naar de argumenten die Prensky aandraagt en naar zijn onderbouwing. Ongetwijfeld zullen er soortgelijke boeken bestaan maar dan precies omgekeerd, dus uitgaande van dominerende negatieve invloeden van gaming op de kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *