Geavanceerde analyses noodzakelijk voor herstellen vertrouwen in organisaties (#in)

In Analytics, University 3.0, and the Future of information Technology stelt Thorton A. May dat excellente universiteiten uitgerust moeten zijn met ICT-afdelingen van 'wereldklasse' die op hun beurt weer beschikken over geavanceerde tools en technieken voor het analyseren van gegevens. Volgens de auteur hebben organisaties de laatste jaren de beschikking gekregen over tal van technologieën en systemen waarmee zij de massa's data waarover zij beschikken, kunnen vertalen in intelligentie (je hebt een overdaad aan data nodig om goed te kunnen analyseren).

Helaas zijn technologieën en systemen grotendeels onderbenut gebleven. Terwijl de behoefte aan deze intelligentie, onder meer vanuit de noodzaak van transparantie en verantwoording, sterk is toegenomen. De samenleving accepteert ook niet meer dat de leiding van een organisatie aangeeft niet te weten wat binnen de organisatie gebeurt. Om die reden wantrouwen veel mensen bestuurders en managers (denk aan financiële instellingen die producten verkopen die zo complex zijn dat de directies ze zelf niet meer begrijpen).

May stelt:

The quickest way executives can win back the trust of those they would lead is to master advanced analytics.

Geavanceerde analyses hebben bovendien een voorspellende en 'voorschrijvende' waarde (wat moet er aan gebeuren?). Zij zijn volgens May het beste middel tegen onwetenheid.

This content is published under the Attribution 3.0 Unported license.

Delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *