Go for Lombok

Binnenkort vertrekt een groep deelnemers van de sector Techniek van Gilde Opleidingen met begeleiders naar Lombok, Indonesië. Zij gaan daar werken aan het gebouw van een blindeninstituut, dat door enkele enthousiaste medewerkers van Gilde Opleidingen sector Techniek en VOS Opleidingsbedrijf is geadopteerd. De deelnemers gaan vooral schilderen, maar voeren ook andere klussen uit. Eén van de docenten, Frans Blom (projectleider van Gilde Sportief waar ik beleidsmatig bij betrokken ben) heeft een website gemaakt. Je kunt hier de voorbereidingen volgen èn het verslag lezen van de reis en het verblijf. Bijdragen in ons personeelsblad bieden een goede impressie van het initiatief.

Het project worden buiten schooltijd georganiseerd. Voor deze werkwijze is bewust gekozen. Enerzijds vanwege de taakbelasting van de betrokken medewerkers, anderzijds om deelnemers een bepaalde discipline bij te brengen.

Op de website is sprake van een vertrek in de zomer. Maar de groep gaat toch echt op 25 april aanstaande naar Lombok. Uiteraard wens ik medewerkers en deelnemers een goede reis, en een plezierig en leerzaam verblijf toe. Hieronder zie je een impressie van een voorbereidende les.

This content is published under the Attribution 3.0 Unported license.

Delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *