Internationale ILIAS-conferentie in Nederland

ILIAS is een van oorsprong Duitse open source digitale leeromgeving. Op 8 en 9 september aanstaande vindt de 15de ILIAS-conferentie in Utrecht plaats. Ik verzorg er de openingskeynote.

ILIAS ConferentieDeze conferentie besteedt met 22 presentaties en 13 workshops veel aandacht aan ontwikkelingen en toepassingen met betrekking tot ILIAS. Ik ken de applicatie zelf niet goed, maar beschouw dit leerplatform met bijna 200 installaties met vaak tienduizenden gebruikers wel als een serieuze partij. In Nederland gebruiken onder andere enkele zorginstellingen en de Koninklijke Landmacht ILIAS. Het expertisecentrum e-learning van de Koninklijke Landmacht is dit jaar ook de gastheer van de conferentie, die in de Kromhoutkazerne te Utrecht plaats zal vinden.

Volgens mij is dit dan ook een mooie gelegenheid om kennis te maken met ILIAS. Ook niet ILIAS-gebruikers kunnen zich namelijk inschrijven. Zoals gezegd verzorg ik de openingskeynote. Ik ga daarin in op negen didactische principes van social learning, en illustreer aan de hand van drie voorbeelden de betekenis van social learning voor een leven lang leren. Mijn bijdrage gaat op verzoek van de organisatie bewust niet in op ILIAS, al zal ik uiteraard wel de vraag stellen in hoeverre ILIAS in staat is om social learning vorm te geven.

De afsluitende keynote is van Paul Thurkette (eLearning programmamanager van de NAVO) en gaat over de ontwikkeling en de potentie van standaarden zoals SCORM en xAPI.

Meer informatie en registreren?

This content is published under the Attribution 3.0 Unported license.

Wilfred Rubens (1964) currently works as an independent consultant, project leader, blogger and teacher in the field of technology enhanced learning. He leads innovative projects, he provides advice, keynotes, presentations, workshops and classes about technology enhanced learning. Wilfred has been professionally involved in e-learning for more than 20 years. For more than 15 years he blogs about ICT and learning. He is (co-)author of a book about elearning trends and developments (in Dutch), and a book about social learning. Wilfred is also one of the editors of the Dutch portal e-learning.nl, member of the advisory board of the anual Dutch Next Learning conference and member of the advisory board of the ONLINE EDUCA BERLIN. wilfred@wilfredrubens.com http://www.wilfredrubens.com

Tags: , , ,
Top

%d bloggers liken dit: