iPad Apps voor leren (#in)

De editie 7 Things You Should Know about iPad Apps for Learning bevat weinig nieuwe informatie als je je al wat uitgebreid hebt verdiept in de mogelijkheden van deze tablet computer, in combinatie met de vele programma's die hiervoor zijn en worden ontwikkeld. Ben je echter op zoek naar een bondige omschrijving van de bijzondere 'affordances' van dit apparaat, en zoek je voorbeelden van toepassingen, dan ben je hier wel aan het goede adres. Bijvoorbeeld:

Applications designed for this hybrid niche typically offer visual content that is more interactive than on a cell phone screen, while allowing navigation with taps, finger swipes, and pinch zooms not feasible on a typical laptop or desktop.

De auteurs van het paper stellen ook dat de iPad robuuste computerfunctionaliteit combineert met een voldoende groot touch screen. De leermaterialen voor de iPad (zoals het programma Star Walk) kunnen traditioneel leermateriaal vervangen, en zijn ook nog een interactief. De combinatie van educatie en vermaak kan bovendien de intrinsieke motivatie bevorderen.

This content is published under the Attribution 3.0 Unported license.

Delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *