Mijlpalen en toekomstperspectief van Amerikaanse microcredential initiatief

Digital Promise is een Amerikaanse non-profit organisatie die zich inzet voor innovatie in het onderwijs, onder meer door middel van microcredentials. Rita Fennelly-Atkinson schrijft over de recente ontwikkelingen en toekomstplannen van Digital Promise’s Micro-credential initiatief, dat sinds 2015 loopt.

Werknemer die op de werkplek leert en microcertificaten verkrijgt.
DALL-E: werknemer die op de werkplek leert en microcertificaten verkrijgt.

Digital Promise heeft een platform ontwikkeld met een uitgebreide bibliotheek aan microcredentials en ondersteunt organisaties bij het ontwikkelen en implementeren van microcredentialing-programma’s. Zij streven ernaar om leren flexibeler en toegankelijker te maken en om erkenning te geven aan diverse vaardigheden en kennis.

Het microcredential platform heeft volgens de auteur in 2023 aanzienlijke groei laten zien. Met 109 uitgevende partners en meer dan 600 actieve micro-credentials, behaalden gebruikers in 2023 8.512 microcredentials. Het platform heeft inmiddels meer dan 40.000 geregistreerde gebruikers en heeft onlangs de 25.000ste microcredential uitgereikt.

Volgens Fennelly-Atkinson is transparantie een speerpunt: alle inhoud van micro-credentials is zonder account toegankelijk, en registratie is alleen nodig bij het aanvragen van een microcredential. In 2023 zijn meer dan 100 microcredentials toegevoegd.

Plannen voor 2024

Dit jaar richt Digital Promise zich op:

  • Badging Coalition: Een nieuw open-source badging-alternatief ontwikkeld in samenwerking met lerenden, experts uit het bedrijfsleven en professionals. Hiermee krijgt een breder publiek meer kans op erkenning van behaalde vaardigheden.
  • Platformverbeteringen: Er wordt volop gewerkt aan een meer gebruiksvriendelijke ervaring op het platform en strategische partnerships die nieuwe mogelijkheden met zich meebrengen.
  • Nieuw onderzoek: Onderzoeksprojecten en pilots zullen specifiek worden toegespitst op K-12-lerenden (basisonderwijs, voortgezet onderwijs), postsecundair onderwijs en werkenden.

In ons land kennen we ook tal van initiatieven op het gebied van microcredentials, zie bijvoorbeeld https://npuls.nl/microcredentials/. Maar een platform zoals dat van Digital Promise, maakt daar volgens mij vooralsnog geen deel van uit.

 

This content is published under the Attribution 3.0 Unported license.

Delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.