Mijn laptop heeft een broertje

Als het gaat om het gebruiken van nieuwe technologie ben ik eerder een early adopter dan een innovator. Ik kijk dus altijd even de kat uit de boom, voordat ik nieuwe technologie aanschaf. Dat was zo met internet, de mobiele telefoon, breedband, draadloos internet, en nu met de ultraportable. Vandaag is het er toch van gekomen. Ik heb een Asus Eee 4G aangeschaft (was in de aanbieding voor 249 euro).


Asuseee


Ik heb de mini-laptop net aangesloten op mijn draadloze netwerk. Eén besluit heb ik al genomen: ik sluit er een aparte muis op aan. Verder vind ik de user interface op het eerste oog erg overzichtelijk.


Ik verwacht niet dat de Asus Eee 4G zijn grote broer zal gaan vervangen. Ik ben namelijk nogal gehecht aan een aantal applicaties waarvan ik verwacht dat ik ze niet op de ‘kleine’ Asus geïnstalleerd zal krijgen. En ik vermoed dat het toetsenbord bij langdurig gebruik niet handig is, in combinatie met mijn dikke vingers.


Ik verwacht deze subnotebook vooral te gebruiken tijdens congressen en in de trein.

This content is published under the Attribution 3.0 Unported license.

Delen

3 reacties

  1. Hallo Wilfred,
    Ligt waarschijnlijk niet aan je ‘dikke’ vingers, maar aan het tikken met 10 vingers. gecombineerd met die kleine friemeltoetsjes … Tenminste, dat was bij mij de reden dat ik bij iedere aanslag drie letters extra kreeg. Toevallig weet ik dat een enkele andere edubloggers maar met twee vingers tikken en om die reden daar geen problemen mee hebben.

  2. Hee Wilfred, gefeliciteerd!
    Als je een week gewacht had had je de Medion bij de Aldi kunnen kopen met 10 inch scherm, maar wel een stukje duurder…
    Ik heb hem meegenomen op vakantie en ben er reuze tevreden over, alleen jammer dat het scherm maar 800 pixels breed is. Ik denk dat ik dit jaar dus nog wel een nieuwe versie koop. Ik heb vlak voordat ik op vakantie ging XP erop gezet en ben verbaasd wat er nog allemaal op draait, waarbij ik mijn iPod als harde schijf gebruik. Als offline blogeditor kan ik je Qumana aanbevelen. Werkt perfect, en zo kun je in de trein blogberichten maken. Onder Linux zou je met Scribefire, een add on voor Firefox kunnen werken, maar die heeft problemen met de beperkte breedte. Je moet dan een oude versie installeren. Ben heel benieuwd naar jouw ervaringen. Na mijn zomerstop ga ik die van mij natuurlijk ook delen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *