M-learning en de iPhone (OS 4.0) (#in)

Learning Solutions Magazine besteedt aandacht aan de gevolgen van het nieuwe besturingssysteem van de iPhone (OS 4.0) voor mobile learning. Tijdens een negentig durende sessie zijn slechts zeven van de meer dan honderd nieuwe toepassingsmogelijkheden getoond. Drie van de zeven zijn volgens de auteur relevant voor mobile learning:

  • Multitasking (eindelijk kun je meerdere programma's tegelijkertijd actief hebben).
  • Verbeterde e-mail (meerdere mailaccounts tegelijkertijd gebruiken, attachments beter open maken, meerdere Exchange accounts gebruiken, enzovoorts).
  • iBooks op de iPhone. Je kunt een boek op meerdere apparaten lezen, en doorgaan waar je gebleven bent.

Opvallend is dat de auteur het nieuwe Game Center als niet relevant voor mobile learning beschouwt. Ik ben juist benieuwd naar de gevolgen hiervan voor "serious gaming".

Eerlijk gezegd vind ik de gepresenteerde vernieuwingen vanuit 'leeroogpunt' niet heel spectaculair. Wel heeft het nieuwe besturingssysteem meer mogelijkheden voor de camera en voice over IP. Maar ik denk dat de meeste innovatie op het gebied van leren vooral moet komen van speciaal ontwikkende applicaties. Helaas zijn die weer niet platformonafhankelijk.

Het nieuwe besturingssysteem werkt overigens het meest optimaal met de derde generatie iPod Touch en de iPhone 3GS. Ik zal met mijn 'gewone' 3G versie slechts van enkele 'features' gebruik kunnen maken. Steve Jobs cs weten mensen wel op kosten te jagen.

In een tweede artikel gaat Learning Solutions Magazine in op het ontwikkelen van mobile learning content voor de iPhone.

This content is published under the Attribution 3.0 Unported license.

Delen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Checkbox GDPR is verplicht

*

Ik ga akkoord