On the road

Gisteravond rond 18.15 uur in Salzburg aangekomen. De hele dag in de trein gezeten, en flink door kunnen werken. In de trein van Arnhem naar Frankfurt had ik de beschikking over netstroom en heb ik een projectplan bij kunnen stellen en een gespreksverslag uit kunnen werken. Verder heb ik wat mails voor kunnen bereiden.

In Frankfurt moest ik bijna anderhalf uur wachten. Ze hadden er echter een luxueuze wachtruimte voor de eerste klas…..

Ik heb daar in aangename leren stoelen rustig verder kunnen werken, onder het genot van een gratis kopje cappuchino. Alleen het Internet koste 8 euro per uur. Dat weiger ik inmiddels te betalen (en dat zouden meer mensen moeten doen, want je betaalt ook niet apart voor stroom).

In de trein van Frankfurt naar Salzburg heb ik voornamelijk projectplannen zitten doornemen. Ik maak namelijk deel uit van een beoordelingscommissie van een portfolio tender van Kennisnet. De volgende week vergaderen we maar liefst twee dagen over de ingediende voorstellen.

Wat me opvalt is de vriendelijkheid waarmee de Duitse spoorwegen je behandelen. Alleen al de omroepberichten: in twee talen vertellen ze je waar de aansluitende trein te wachten staan en bovendien wensen ze je een prettige dag, terwijl ze dat ook nog lijken te menen.

Ik begin Duitsers steeds meer te waarderen, al zal dat over enkele weken wel weer anders zijn….

Met ruim vijf minuten vertraging kwam ik in Salzburg aan. Rond 18.45 was ik in het congrescentrum dat een flink eind buiten de stad ligt (jammer). Met veel pijn en moeite kon ik nog wat van het buffet gebruiken want rond 19 uur sluit de keuken. Tja. Een tegenvaller is ook dat hier amper Internet is, terwijl de doelgroep van dit congres dat eigenlijk als vanzelfsprekend beschouwd.

Virgil2

Graham Attwell heeft me nog geïnterviewd over Edubloggers. Als de podcast klaar is, zal ik er over schrijven. Verder heb ik boeiende gesprekken over social software gevoerd.

Vandaag begint het congres. Met op het eerste oog een boeiend programma. Ik zal er verslag van doen, maar kan dankzij de beroerde Internetverbinding niet garanderen dat dat vandaag lukt.

This content is published under the Attribution 3.0 Unported license.

Delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *