Onderzoek naar de potentie van blockchain-technologie voor leren

Blockchain is één van de meest trendy technologieën op dit moment. Deze technologie kan bijvoorbeeld grote gevolgen hebben voor de financiële wereld. Maar ook op het gebied van onderwijs en leren kan deze technologie worden gebruikt.

blockchain

Bron: Open University

De Britse Open Universiteit heeft een aparte website gelanceerd, Open Blockchain. Zij leggen hier uit hoe blockchain werkt, en verkennen de potentie voor het (hoger) onderwijs. De validering van kwalificaties vindt dan niet langer plaats via centrale instituten. Leren vindt op tal val plekken plaats (formeel en informeel, ook internationaal), waarbij een op basis van blockchain-technologie ontwikkeld ePortfolio gebruikt wordt om de resultaten van dit gedistribueerd leren te verzamelen en de waarderen. Er is dan sprake van een

open decentralized, peer-to-peer platform, in which control of and responsibility for this information flow is radically disintermediated, away from educational institutions to students and teachers.

De financiering van het onderwijs vindt dan ook via blockchain plaats.

De Britse OU experimenteert met een dergelijk platform, Ethereum. Op deze website vind je diverse screencasts van demo’s.

This content is published under the Attribution 3.0 Unported license.

Tags: , , ,

Abonneer via email

Volg

Subscribe via RSS
juni 2019
M D W D V Z Z
« mei    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Archief

Categorieën

Top

%d bloggers liken dit: