Postinitiële online cursus Innoveren binnen het onderwijs start 6 september (inschrijven kan nog)

Vanaf 6 september 2021 verzorg ik bij de Open Universiteit de gecertificeerde postinitiële online cursus Innoveren binnen het onderwijs. Je kunt je hier nog voor inschrijven.


In deze online cursus gaan we in het algemeen in op onderwijsinnovaties. Wanneer is sprake van een onderwijsinnovatie? Wat is het belang van onderwijsinnovaties? Op welke niveaus binnen het onderwijs kunnen onderwijsinnovaties zich voltrekken?
Aan de hand van cases en artikelen analyseren we succes- en faalfactoren van onderwijsinnovaties. Waarom slaagt een onderwijsinnovatie binnen de ene school wel, en bij de andere school niet? Deelnemers ontwikkelen mede op basis van literatuurstudie een model van de succes- en faalfactoren met betrekking tot onderwijsinnovaties op schoolniveau. Op basis van een raamwerk voor schoolverandering ontwikkelt de deelnemer een plan van aanpak voor een concrete innovatie binnen de eigen organisatie.

Deze cursus maakt deel uit van het gecertificeerd online professioneel programma over onderwijsinnovatie, maar kan ook los worden gevolgd.

De cursus heeft een doorlooptijd van 7 weken en vergt ongeveer 140 uur. Als je de cursus niet afrondt binnen 7 weken, dan kun je er langer over doen (inschrijfrechten zijn leidend).

Tijdens deze online cursus leer je tijd- en plaatsonafhankelijk. We organiseren echter ook enkele synchrone online momenten binnen de periode van 7 weken.

This content is published under the Attribution 3.0 Unported license.

Delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Checkbox GDPR is verplicht

*

Ik ga akkoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.