Powerpoint dia’s naar Flash converteren

Ik gebruik zelf Wink om van Powerpoint-presentaties screencasts te maken. Dat werkt op zich goed, maar de laatste tijd wordt de geluidskwaliteit veel minder. Niet als je geluidsopnamen maakt (en deze test), maar als je ze ‘rendert, d.w.z. omzet in Flash. Geen idee hoe dat opeens kan en wat er aan te doen is :-(.

Daarom was ik benieuwd naar de post Embed Powerpoint Slides as Flash Presentations in your Blog without Spending a Dime (via Jane’s E-Learning Pick of the Day). In deze bijdrage wordt uitgelegd hoe je o.a. door middel van Flickr Powerpoint presentaties naar Flash kunt converteren.

Al lezende vroeg ik me af welke docent dit gaat doen. Ok, het is mogelijk en het is gratis. Maar volgens mij nemen/hebben docenten er de tijd niet voor en mogelijk ook niet de ICT-vaardigheden. Of heb ik het mis?

Voor mij is het in elk geval geen bruikbaar alternatief.

This content is published under the Attribution 3.0 Unported license.

Delen

4 reacties

  1. Ik vond het leuk gevonden, powerpointen via Flickr. Flickr kennende werkt het beter dan S5.
    En de tijd? Ach…
    De vaardigheid? Dat lukt me wel.
    Maar een powerpoint zonder geluid op een site zetten? Ik denk dat Presentation Zen me nooit meer op hun site laat.
    En terecht.

  2. @ Wytze: Dank voor de aanvulling. Maar ik ben allen via Jane bij dat bericht terecht gekomen. Het bericht zelf is niet van haar.
    @ Elke: Volgens mij ben jij geen doorsnee docent. En wat bedoel je met de laatste drie zinnen?

  3. Als mensen behoefte hebben aan de powerpoint van je presentatie zonder je tekst, dan heb je iets verkeerds gedaan, denk ik.
    Presentation Zen is een blog die vecht tegen powerpoints die eerder verwarren dan voorlichten. Dat kan, bijv. door tijdens je verhaal je publiek af te leiden met een samenvatting van je woorden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *