Remote Keynote en mijn MacBook

Ik heb onlangs Remote Keynote aangeschaft. Dit is een applicatie voor de iPhone (79 eurocent) die er voor zorgt dat je je iPhone kunt gebruiken als afstandsbediening voor het presentatieprogramma Keynote op je Mac.

Remote Keynote werkt via wifi. Vandaag mocht ik een presentatie verzorgen -voor het eerst met Keynote en niet met Powerpoint- dus ik vroeg of wifi beschikbaar was.

De organisatie mailde mij een uitvoerige instructie, waaruit bleek dat wifi voor de iPhone niet ondersteund werd (Securew2 was noodzakelijk, en is niet voor de iPhone beschikbaar). Toen ik hierover gisteravond twitterde, suggereerde Fons van den Berg (aka Helikon) om een computer-naar-computer-netwerk aan te maken (via Systeemvoorkeuren – Netwerk). Dus tussen mijn MacBook en mijn iPhone.

Werkt prima! Echt een aanrader als wifi niet aanwezig is. En het lijkt technischer dan het is. De MacBook is echter zo veel gebruikersvriendelijker dan mijn oude Windows-laptop.

A propos: als presentje ontvingen sprekers een usb laser pointer, waarmee je ook binnen een presentatie vooruit of achteruit kunt gaan. Spijt van Remote Keynote? Bepaald niet, want op mijn MacBook werkt de afstandsbediening van de usb laser pointer niet.

This content is published under the Attribution 3.0 Unported license.

Delen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

* Checkbox GDPR is verplicht

*

Ik ga akkoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.