Ruim 300 bedrijven betrokken bij kennisuitwisseling met hogescholen

Het Platform Beroepsonderwijs maakt bekend dat tien projecten van hogescholen en mkb-bedrijven in totaal 2,9 miljoen euro subsidie krijgen van de Stichting Innovatie Alliantie (SIA) voor de bevordering van innovatie in de regio. Deze stichting is opgericht om de kenniscirculatie tussen hogescholen en mkb te bevorderen en het innovatief vermogen van het mkb te stimuleren.

De ambitie van SIA is om het aantal mkb-bedrijven dat een duurzame samenwerkingsrelatie onderhoudt met een kennisinstelling te verdubbelen van 10.000 naar 20.000 in 2008. De nu gesubsidieerde projecten komen bovenop negen projecten die in april om dezelfde reden financiële ondersteuning kregen. Daardoor is er nu een breed netwerk ontstaan waaraan 300 bedrijven, 45 lectoraten van hogescholen en 65 netwerken van bedrijven en instellingen deelnemen.

Dit interesseert me omdat ik betrokken ben bij een onderzoeksproject waarbij gekeken wordt hoe ICT de professionele ontwikkeling binnen het MKB kan versterken. Uit het persbericht blijkt niet of dat bij de verschillende projecten het geval is.

This content is published under the Attribution 3.0 Unported license.

Delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *