Samenwerking en succes (#in)

Teresa Amabile en Steve Kramer beschrijven in Winning, Losing, and Collaboration het verband tussen de mate van succes van een team en de mate waarin wordt samengewerkt. Een goede samenwerking is belangrijk voor goede prestaties. Maar als prestaties van een team of organisaties terug lopen, dan wordt er ook minder samengewerkt. Bij verminderde successen vermindert de motivatie en de perceptie van medewerkers ten aanzien van hun werk, de collega's en de organisatie. Medewerkers beschouwen hun collega's dan bijvoorbeeld als minder bekwaam en betrouwbaar:

When this happens, they will become less supportive of those colleagues, less openly communicative, and less likely to coordinate smoothly; collaboration will begin to break down.

Wat dat betreft kun je dus in een negatieve spiraal terecht komen:

So, not only is collaboration critical to high performance, but maintaining high performance can be important to keeping collaboration going.

Volgens de auteurs zou je daarom ook kleine successen moeten vieren. Dit werkt motiverend, en zij dragen bij aan het in stand houden van effectieve vormen van samenwerken. Problemen tussen personen worden er namelijk door gereduceerd.

This content is published under the Attribution 3.0 Unported license.

Delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *