Saved by the bell?

Ik moest gisteren aan het eind van de ochtend tijdens het ePortfolio congres in Cambridge een presentatie verzorgen. Ik was bezig met de context van het gebruik van het portfolio aan de Universiteit Utrecht te schetsen, toen een irritante bel ging. Voor de afwisseling was het geen (mobiele) telefoon, maar een brandalarm.

De goedbezochte sessie werd onderbroken en na ongeveer tien minuten bleek het vals alarm te zijn. Je vraagt je dan toch af of opzet in het spel is: willen mijn leidingegevenden testen of ik mij in zo’n situatie van mijn stuk laat brengen? In mijn portfolio zou ik dan schrijven:

"Het viel me op dat ik me er niet door van de wijs liet brengen. Natuurlijk word je even afgeleid als een bel gaat. En het is uiteraard vervelend als je de sessie moet onderbreken. Maar ik ben daarna met een kwinkslag in mijn steenkolen Engels begonnen en heb mijn verhaal volgens plan afgemaakt. Aan het eind van de middag werd ik een stuk midner rustig toen ik bang was dat we door het drukke verkeer te laat op London Stansted zouden aankomen."

Zo’n passage kun je dan illustreren met feedback van aanwezigen.

Eerdere bijdragen:

This content is published under the Attribution 3.0 Unported license.

Delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *