Verschillende typen filters helpen massa’s informatie beheersen (#in)

The better you can separate signal from noise, the more effective will you be in your career and perhaps even personal life.

Aldus Maria Ogneva van Yammer. Zij onderscheidt drie typen van filters. In de eerste plaats 'machine filtering'. Op basis van jouw gedrag uit het verleden filtert het communicatieplatform relevante informatie.

Op de tweede plaats handmatig filteren. Het individu maakt keuzes ten aanzien van de platforms waarin h/zij deelneemt, de feeds die worden gevolgd, en de mensen die worden gevolgd. Ogneva raadt aan zorgvuldig te zijn in wie je volgt (daar ook regelmatig veranderingen in aan te brengen), en lijsten en groepen aan te maken die over een bepaald thema gaan (hash tags en topics gebruiken). Zij waarschuwt echter ook voor een te beperkte focus als het gaat om het gebruik van applicaties als Twitter of Yammer:

But remember to step outside of your world every once in a while and allow for some cross-functional, cross-cultural and cross-awesome serendipity.

Op de derde plaats: anderen helpen te filteren. Denk goed na dat de content, die je plaatst, relevant is voor de leden van het netwerk of de community. Het nadeel hiervan is: wat voor het ene deel van je netwerk relevant is, hoeft dat nog niet voor het andere deel te zijn. Ook is er binnen organisaties lang niet altijd consensus over wat je wel of niet communiceert.

Een aardige aanzet, wat mij betreft, maar niet meer dan dat. Applicaties als Yammer en Twitter hebben op dit moment niet alleen onvoldoende bruikbare functionaliteiten om informatie te filteren, ze stellen gebruikers m.i. ook onvoldoende in staat om effectief handmatig te filteren. Er is voor de ontwikkelaars ervan nog een lange weg te gaan.

This content is published under the Attribution 3.0 Unported license.

Delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.