Verschillende soorten kennis

Ik heb het genoegen om in het kader van het Europese project over e-learning in het Midden- en Klein Bedrijf samen te werken met Graham Attwell. Graham is een apart "figuur" met vaak een briljante geest. Je komt hem regelmatig tegen in de weblog van Stephen Downes, en dat is niet voor niks. De afgelopen week heeft Graham een aantal keren over ons project geschreven. In de eerste bijdrage schrijft hij een impressie van de resultaten van het project in Wales (tot dusver).

In de tweede bijdrage formuleert hij een aantal hypotheses waarover hij graag van gedachten wil wisselen:

There is little or no involvement in formal e-learning in SMEs. There is a great deal of everyday informal learning taking place in SMEs using ICT The most common tools and applications are everyday business software, especially the use of the Google search engine.

In de aardigste bijdrage -althans voor mij als betrokkene- gaat hij in op definities van kennis. Dat doen wel meer auteurs, maar Graham gebruikt de taal van Wales (met dank aan Jenny Hughes) om verschillende vormen van kennis te onderscheiden, en om kennisprocessen te beschrijven.

Ik vind het geen eenvoudig onderscheid, maar wel iets om verder op door te denken.

This content is published under the Attribution 3.0 Unported license.

Delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *