Wanneer binnen je onderwijs kiezen voor een blog, wiki of Google Docs (#in)

Deze erg handige tabel helpt docenten bij het maken van een afweging tussen het inzetten van een weblog, wiki of Google Docs binnen het onderwijs. Wie kunnen er samenwerken, hoe worden bijdragen geordend, wat zijn voorbeelden, wat zijn voordelen en wat nadelen?

Vooral deze laatste twee onderdelen helpen je bij het maken van een keuze. Ik weet dat onderwijsgevenden, als ze überhaupt gebruik willen maken van deze applicaties, twijfelen tussen wiki's en Google Docs. Voor hen is dit document bijzonder bruikbaar. De relatie met leerdoelen en leerinhouden (binnen je context) zul je grotendeels zelf moeten leggen. De tabel vergroot wel je technological pedagogical knowledge.

This content is published under the Attribution 3.0 Unported license.

Delen

6 reacties

  1. Helemaal eens met Wilem. Dit is geen reële vergelijking. Een wiki is een omgeving die meer te vergelijken is met Google Sites dan met Google Docs. Docs is daar slechtsneen onderdeel van.

  2. @Willem en @Jack: Google Sites zou in dit overzicht niet misstaan. Overigens, Jack, zou ik niet willen beweren dat het geen reële vergelijking is. Ik weet uit eigen ervaring dat wiki’s en Google Docs met elkaar worden vergeleken. Het gebeurt gewoon. dat komt overigens voor een groot deelm omdat Sites pas na Docs is ontwillend.
    @Michelicto: inmiddels wel (weer): Dr. Mark Wagner: http://www.freetech4teachers.com/2010/08/blog-wiki-or-doc-which-is-right-for-you.html

  3. Absoluut eens met Wilem. Dit is geen certificeerbaar correlatie. Een wiki is een natuur die meer te vergelijken met Google Sites of Google Docs. Docs is maar geen onderdeel van.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

* Checkbox GDPR is verplicht

*

Ik ga akkoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.