Wanted for downloading

Ik doe zelf nauwelijks aan downloaden van films en muziek. Films heb ik nog nooit via internet gedownload en/of bekeken. Muziek koop ik meestal via iTunes. 

Dat neemt niet weg dat ik het eens ben met de GroenLinks campagne Wanted for downloading. Behalve dat een downloadverbod menig netizen  onterecht in een criminele hoek duwt, en de privacy aan zal tasten, gaat het ook uit van een achterhaald concept van zaken doen. 

Bovendien: Erwin Blom laat regelmatig zien dat downoloaden goed is voor zaken doen en welvaartswinst.

Zie mijn poster.


Verbazingwekkend dat de SP daar trouwens voor lijkt te zijn.

This content is published under the Attribution 3.0 Unported license.

Delen

3 reacties

  1. Precies en bovendien:
    Waarom zou ik geen film mogen downloaden, die ik ook van de TV al had kunnen opnemen. Ik heb geen HD recorder en mijn video recorder is versneld afgeschreven.
    Waarom moet er zoveel verdiend worden in de film industrie?

  2. Ehrrmm… waarom zou een artiest die zoveel blijheid in de harten van de mensen brengt daar geen witte boterham met kaas aan mogen overhouden? Je zult maar zoveel mooie muziek maken en dan toch van een uitkering of een hongerloontje moeten leven. Omdat afnemers dieven zijn die jouw prachtige muziek illegaal stelen. En dan nu niet beginnen met wijzen naar rijke Amerikaanse muziek- en filmmaatschappijen of vermeend dure cd’s en DVD’s. Het gaat gewoon om het recht van schrijvers, componisten en muzikanten op een menswaardig bestaan.

  3. @Peter Pruijssers: daar gaat het mij niet in de eerste plaats om.
    @Elbert: ik heb een tijd geleden een liedje online gekocht dat ik -als ik het goed heb- vier keer op een computer mag downloaden. Als ik dus twee iPhones en twee MacBook’s verder ben, kan ik opnieuw de portemonnaie trekken. Is dat logisch? Ik vind het prima dat artiesten een goede boterham overhouden aan hun werk. Daar gaat het niet om. Ik denk wel dat ook artiesten moeten nadenken over hun businessmodel. Bovendien kopen veel mensen muziek, nadat ze liedjes eerder hebben gedownload. Lees wat Erwin Blom erover heeft geschreven. Of zie de blogpost van Arnoud Engelfriet: http://blog.iusmentis.com/2010/03/01/onderzoek-toont-aan-downloadverbod-zal-industrie-niet-helpen/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *